Subota, 15 Travanj 2017 12:34

IN MEMORIAM: Dragan Grgić – Godra

U teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila na Veliki četvrtak, 13. travnja na magistralnoj cesti M-17 kod Bune, napustio nas je glazbenik, kantautor i pjesnik Dragan Grgić – Godra.

 

Dragan je poginuo na svom motociklu kojeg je volio baš kao gitaru i glazbu.

 

Bio je čovjek kojeg nije vezalo ni mjesto ni vrijeme. Volio je Čapljinu, Trebižat, Hercegovinu, ljude, gitaru, motor – vjetar u kosi, kupanje u rijeci Trebižat te svoj poseban način života.

 

Godra je rođen u Trebinju, 10. lipnja 1956. godine jer je u to doba njegov otac radio u navedenom hercegovačkom gradiću.

 

Sa svojom obitelji 70-ih godina vratio se u Čapljinu, a od potomaka iza Dragana ostale su dvije kćerke – Silvija koja je krenula očevim stopama završivši glazbenu akademiju i Maja koja je završila ekonomski fakultet.

 

Dragan Grgić završio je glazbenu školu i predavao je u glazbenoj školi koja danas nosi ime Vladimira Pavlovića, još jednog umjetnika iz Trebižata.

 

Zapisi u leksikonima o Godri govore kako je snimao i objavljivao u Belgiji. Već u Srednjoj školi javno je nastupao, svirao je klasičnu gitaru i pjevao. Svirao je bubnjeve u više mostarskih bandova: ”Bumerang”, ”Most” i ”Bulevar”.

 

Kasnije se posvećuje pretežito kantautorskom radu, a nerijetko stvara muziku na stihove poznatih pjesnika te nastaju njegove, uvjetno govoreći, rock šansone koje uz poetski imaju izražen i duhovni sloj.

 

Posljednji ispraćaj Dragana Grgića – Godre održat će se u subotu 15. travnja 2017. godine.

Pogreb će krenuti iz Mostara, s obzirom da je u ovom gradu Godra živio niz godina.

 

Obitelj će u čapljinskoj mrtvačnici primati sućut od 15:00 sati, a posljednji ispraćaj počinje u 16:00 sati. Pokop će se održati u čapljinskom groblju sv. Franje.

 

Ovim putem upućuje iskrenu sućut obitelji i prijateljima Dragana Grgića Godre.

Kontakt Društva

Hrvatsko kulturno umjetničko društvo Seljačka sloga

Dom kulture Trebižat

88300 Čapljina, BiH

E-mail: hkud.seljacka.sloga@tel.net.ba

Telefon: +387 36 808 617

Fax: +387 36 808 617

Mjesna Zajednica

Trebižat bb (Dom kulture)

88300 Capljina, BiH

E-mail: mjesna.zajednicatrebizat@facebook.com

Telefon: +387 36 808 720

Copyright © 2007 - 2017 trebizat.com. All Rights Reserved.