Oproštaj od preminulog Milenka Borovca – Mike

U trenutcima kao što je ovaj, kada se opraštamo od čovjeka koji je bio dijelom našega života, teško je naći prave riječi utjehe.

Draga obitelji našega Mike, ni za vas danas, nažalost, nemamo riječi koje bi ublažile vašu bol, ali možemo odati počast čovjeku koji je sebe nesebično ugradio u naš Trebižat.

Dužnosti predsjednika Društva, Mjesne zajednice, Nogometnog kluba Sloga Trebižat Mika je shvatio jedino kao odgovornost, s jasnim ciljem da svoj Trebižat učini boljim, ponosnim i ugodnim za življenje.

Generacijama je mladih svojim radom i u društvu i na radnom mjestu bio primjerom kako se ophodi s ljudima, kako se voli Trebižat i svoj narod. Mikina smirenost i odmjeren stav ulijevali su povjerenje i odisali razboritošću.

Narodna mudrost kaže da istinskim čovjekom postanemo tek kada stvorimo obitelj. Tvoja je obitelj mjerilo i pokazatelj da si se u cijelosti davao, ostvario i postao još boljim čovjekom.

Da bi se živjelo poslije smrti potrebno je u to utrošiti cijeli život, ne vrjednujući ga po duljini, nego po sadržaju. Zato je tvoj život, dragi naš Mika, bio jedna smislena priča koja ti daje život i poslije smrti.

Jedna pjesnička misao kaže da smrt zapravo ne postoji, jer ljudi umiru jedino ako ih zaboravimo. Tebe tvoja obitelj, prijatelji i tvoj Trebižat nikada neće zaboraviti.

Draga obitelji našega Mike, Bog nas u ovakvim prigodama uvijek daruje snagom za svaki sljedeći dan, utjehom za svaku suzu i svjetlom za ono što je pred nama. Mika je već sada u svjetlosti, a vama ostaju uspomene, sjećanja i ovi Božji darovi.

Dragi naš Mika, neka ti je laka ova naša zemlja koju si neizmjerno volio.

Počivao u miru Božjem!

Tvoj Trebižat

 

MILENKO BOROVAC – Mika 1955 – 2021

Back to top