FOTO: Trebižaćani Ivan i Mateo pobjednici “15. Pustolovne utrke Čapljina 2020”

Turistička organizacija Čapljinka-Čapljina danas, po je po 15. put organizirala manifestaciju “15. Pustolovne utrke Čapljina 2020”.

Hercegovački triatlon sastoji se od vožnje kanuima u dužini od cca 10,2 km (Studenci, kupalište „Božjak“ na rijeci Trebižat – Struge, kupalište „Jaz“), trčanja u dužini od cca 1,1 km (Struge, kupalište „Jaz“ – Mogorjelo „Villa Rustica“) i vožnje biciklima kroz grad prema Mostaru u dužini od cca 6,8 km (Mogorjelo „Villa Rustica“ – Počitelj, restoran „Staklo“). U utrci su se natjecatelji natjecali u paru.

Svrha ovoga natjecanja je povezivanje prirodnih ljepota i kulturno-povijesnih znamenitosti, koji su u funkciji prezentacije turističkih potencijala Čapljine.

Promidžba i oživljavanje prirodnih, turističkih ljepota našega kraja i sportskog natjecateljskog duha, poticanje aktivnosti na otvorenom kao sredstva za poticanje održivog razvoja, promicanje zdravlja, sprečavanje bolesti, promicanja tolerancije, međusobnog razumijevanja i poštovanja.

Ovogodišnja petnaesta po redu “Pustolovna utrka” u organizaciji turističke organizacije “Čapljinka” a pod generalnim pokroviteljstvom gradonačelnika Čapljine dr. Smiljana Vidića okupila je 17 natjecateljskih ekipa.

Koliko je ova manifestacija prepoznata govori i činjenica kako natjecatelji nisu samo s područja Čapljine i susjednih općina nego čak i iz Sarajeva.

Pobjednički dvojac “15. Pustolovne utrke Čapljina 2020” su Trebižaćani Ivan Dodig i Mateo Ivanković koji su u cilj stigli za jedan sat i 30 minuta.

Drugoplasirani dvojac su Nikola Bartolović i Ivan Čepo koji su na cilj stigli za sat i 31 minutu.
Treće mjesto zauzeli su Ilija Perić i Petar Mrvalj s ciljnim vremenom od jednog sata i 33 minute.

Ono što je posebno zanimljivo bilo jeste da su dvije ekipe bile mješovite, što govori da su i su se i dame odvažile na zahtjevnu utrku.

A da bi sve prošlo u najboljem redu pobrinuli su se naši vatrogasci, djelatnici Doma zdravlja i HGSS.

[post_gallery]

Back to top