VIDEO: Trebižat iz ptičje perspektive

ČRijetko koga ćete naći da nije čuo za Trebižat – i to ne samo rijeku Trebižat, nego naselje u Čapljini koje je nazvano po ovoj rijeci.

Hrvatsko-kulturno umjetničko društvo ”Seljačka sloga” Trebižat, folklorno društvo, muška i ženska klapa, puhački orkestar… možda su ono po čemu je Trebižat najpoznatiji u regiji, jer njihovi članovi pronose kulturu i tradiciju ovog mjesta i Čapljine gdje god nastupaju.

Trebižat je jedna od najljepših rijeka u Hercegovini, uz mnogobrojna kupališta širom svog toka koja posjećuje na tisuće turista tijekom ljetnih mjeseci.

Trebižat je i rodno mjesto pjesnika Vladimira Pavlovića, čijim ćemo stihovima završiti opis i pustiti Vas da uživate u prelijepim kadrovima iz zraka:

“Putniče, kad dođeš u Trebižat, u kraj gdje je nekad borba za kruh bila, naporna i teška, gdje se mislilo napredno, a živjelo ponosno i mukotrpno, čut ćeš zvuke muzike, koju ljudi radni ovdje, njeguju od davnina. Čut ćeš da je ovdje 1925. formirana limena glazba, i da je sve počelo od jedne male tamburice al’ želja da se glazbom i pjesmom nadžive sve tegobe življenja, bila je jača…”

Čapljinski portal

Back to top