FOTO | Muška klapa “Trebižat” nastupila na Svečanoj sjednici Gradskog vijeća

Povodom obilježavanja Dana grada Čapljine i blagdana sv. Franje, u dvorani kina ”Mogorjelo” održana je danas Svečana sjednica Gradskog vijeća. Današnja svečana sjednica kao i cijela protekla godina zasigurno ulazi u povijest Čapljine. Naime, ovo je prva svečana sjednica koju Čapljina proslavlja kao Gradsku sjednicu vijeća.

Prije Svečane sjednice gradonačelnik grada Čapljina i Udruge Domovinskog rata položili su vijenac na Trgu hrvatske slobode i tako odali počast poginulim hrvatskim braniteljima.

Svečana dvorana bila je puna gostiju iz svih sfera društvenog života, predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti sa svih razina, predstavnika kulturnog, sportskog i vjerskog života.

Sjednica je započela intoniranjem himne BiH i Lijepe naše.

Ovaj svečani čin svakako je prigoda da se izvijesti o radu vijeće kroz proteklu godinu, tom prilikom dopredsjedavajući  vijeća gosp.  Pere Kneževića pozdravio je sve nazočne i podnio izvještaj. Nakon izvještaja prikazan je i kratki video prilog o onome što je u Čapljini urađeno u proteklom razdoblju, kao i sve ljepote ovog grada, a potom se uzvanicima obratio gradonačelnik grada Čapljine dr. Smiljan Vidić.

Okupljenima se obratio i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ Donko Jović istaknuvši kako ova Vlada je istinski partner lokalnim zajednicama a da to nije samo deklarativno, spomenuo je neke pokazatelje kao sredstva koja su osigurana i povučena iz proračuna Vlade u iznosu od milijun i pol KM na godišnjoj razini.

U glazbenom dijelu programa nastupali su Muška klapa Trebižat i Gradski zbor Čapljina.

[post_gallery]

Back to top