Ljubušaci uživali uz pjesmu klapa ”Lira” i ”Trebižat”

U sklopu programa manifestacije “Ljubuško ljeto 2019.” povodom proglašenja Grada Ljubuškog, organizirana je večer klapske pjesme uz nastup ženska klapa ”Lira” i muška klapa ”Trebižat” , a u organizaciji Grada Ljubuškog.

Otpjevali su i odsvirali neke od najljepših primorskih, dalmatinskih i drugih obrada pjesama te privukli posjetitelje željne dobre pjesme i druženja.

Ugodna, topla večer bila je kao stvorena za uživanje u pjesmi i ugodnoj atmosferi.

Ženska klapa ”Lira” i muška klapa ”Trebižat” dolaze iz Trebižata koji ove godine obilježava stoljeće kulture. Članovi su HKUD ”Seljačka sloga” Trebižat – Čapljina.

Obe klape imaju bogato iskustvo u klapskom pjevanju i sudionici su brojnih festivala od Omiša, Posušja i Perasta , te su redoviti gosti na brojnim manifestacijama. Imaju snimljene nosače zvuka od tradicionalnih obrada; ”Akordi na kamenu”, pa do suvremenih obrada ”Kamen, krš i maslina”.

U klapskom svijetu poznati su i po Međunarodnom susretu klapa koji će se ove godine u nedjelju 18. kolovoza po dvanaesti put održati u Trebižatu sa krilaticom: ”Kultura nošena na krilima maestrala ne prepoznaje granice…”

[post_gallery]

LJ::portal
Back to top