Muška klapa “Trebižat” sudjelovala na 13. Susretu klapa u Gorici

U Staroj crkvi u Gorici u petak 26. srpnja 2019. godine održan je tradicionalni 13. Susret klapa u organizaciji domaće klape Bratovštine.

Na početku je, lijepo vodeći cijeli program, voditeljica Marija Prlić kazala između ostaloga i sljedeće:

Večeras nastupa 7 klapa, i to večeras su s nama: Ankora iz Podstrane, Concordia iz Međugorja, Grga iz Posušja, Hrvace iz Hrvaca, Sv. Mihovil iz Prološca, Trebižat iz Trebižata, te klapa domaćin Bratovština Gorica-Sovići.

U staroj Stipanjskoj crkvi u Šamatorju u Gorici, gdje su mnogi župljani ove drevne župe Sv. Stipana Prvomučenika kršteni i gdje na koncu svima zazvoni zvono brecajući i pokazujući put na vječni počinak, Bratovština je doista uspješno organizirala ovaj 13. Susret klapa. Ove godine i klapa Bratovština ima okruglu obljetnicu, slavi 15 godina od svog osnutka.

Svi su klapski izvođači na ovom susretu pjevali srcem i dušom. Akustičnost, ove najstarije crkve u Zapadnoj Hercegovini koja je još u upotrebi, na daleko je poznata i priznata, i sve klape i drugi pjevači koji jednom nešto otpjevaju tu, ostaju zadivljeni ljepotom zvonke jeke koju pružaju kameni zidovi i sav skladan prostor ove krasotice.

Ljudi ove župe prepoznali su ljepotu klapskog pivanja, pa se tako svake godine okupljaju u sve većem broju.

[post_gallery]

Back to top