Darivanje krvi: Trebižaćani ne posustaju, prikupljeno 12 doza dragocjene tekućine

Svoj obol ublažavanju sve manjih zaliha krvi u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru, dali su mještani Trebižata. U organizaciji mjesne zajednice, Hrvatskog kulturno umjetničkog društva „Seljačka sloga” i Crvenog križa Čapljine, u prostorijama područne škole održana je već tradicionalna akcija darivanja krvi. Ovoga puta prikupljeno je 12 doza tekućine koja život znači. Na oko nije puno, međutim kada bi se slično ponašale druge mjesne zajednice koje gravitiraju SKBC Mostar, problema sa zalihama ne bi bilo.

Akciji je pristupilo šaroliko društvo od medijskih djelatnika, uposlenika Radiopostaje Čapljina, akademskih slikara, prosvjetnih radnika, pa do sportaša i domaćica. Nekoliko mještana vraćeno je zbog manjih zdravstvenih tegoba, uzimanja lijekova ili nedovoljno vremena od prethodne akcije. U svakom slučaju dr Ana Kvesić, koja je bila na čelu tima koji je proveo akciju, je istaknula:

„Svaka doza krvi u ovom trenutku dobro nam je došla. Prezadovoljni smo ponašanjem mještana Trebižata i iskazanoj želji za pomoć potrebitima. Apelirala bi na sve koji mogu u ovom razdoblju zbog povećanih potreba, a manje mogućnosti prikupljanja, odmori i slično, da se odazovu na naše akcije”.

Iz Crvenog križa ističu da je akcija u Trebižatu bila šesta u ovoj godini na području Čapljine, održane su četiri redovite akcije plus dvije u čapljinskoj vojarni. U tih šest akcija prikupljeno je 169 doza kravi, a akcijama je pristupilo 189 darivatelja.

U akciji u Trebižatu krv su dali – Josip Primorac, Antonio Sušac, Nikica Raguž, Ozrenko Matić, Miro Brajković, Milenko Ivanković, Trpimir Grgić, Andrej Bule, Jure Šego, Marica Nikše, Antonio Matić i Niko Vrankić.

[post_gallery]

Tekst: D. Musa

Back to top