FOTO: Festival prijateljstva

U subotu 15. lipnja 2019. godine u Tivtu se održala manifestacija “Veliki šušur” koja je okupila nagrađivane orkestre iz regiona.

Pored domaćina, GPD Tivat, u ovom najvećem okupljanju puhačkih orkestara u regionu, sudjelovali su orkestri iz Kotora (CG), Budve (CG), Herceg Novog (CG), Elbasana (Albanija), Skadra (Albanija), Trebižat – Čapljina (BiH), Metkovića (RH), Đenovići (CG) te orkestri glazbenih škola.

Puhački orkestar HKUD “Seljačka sloga” Trebižat – Čapljina osnovan je davne 1925. godine. Nezaobilazan je na svim manifestacijama u našemu gradu i okružju. Kroz godine postojanja orkestar neumorno pronosi zvuke diljem Europe. Društvo iz Trebižata osim za orkestar gaji ljubav i za folklor, klape i maškare te ustrajno njeguje kulturnu baštinu.

Duga tradicija i ljubav prema glazbi već četiri generacije povezuje Glazbeno prosvjetno društvo ”Tivat” i orkestar iz Trebižata. Mnoge trenutke, i dobre i one loše, dijeli li su zajedno. To prijateljstvo i zajedništvo ljubomorno čuvaju i danas. Uz čestitke domaćinu, GPD Tivat, na 110. obljetnici trebižaćani su u koncertnom djelu festivala izveli sljedeće skladbe:

1. Strangers in the night
2. African Symphony
3. Livin’ on a Prayer
4. Ko’ nam brani

[post_gallery]

 

Back to top