ČUVAJMO NAŠE RIJEKE: Održana eko radionica u Trebižatu

Udruga „ECO TOUR“ Čapljina u suradnji s Fondom za zaštitu okolišta FBiH održala je eko radionicu u osnovnoj školi u Trebižatu.

Svrha održavanja radionica je podizanje razine ekološke svijesti djece i usvajanje zdravih navika s obzirom na to da naša budućnost ovisi o njima i potrebno je već danas reagirati i razviti im odgovornost prema sebi i svom domu Edukacija u učionici je neprocjenjivo važna jer djeca stečena znanja i navike šire na sredinu u kojoj žive. Udruga „ ECO TOUR“ je našim osnovnoškolcima posebno skrenula pažnju na važnost očuvanja naših rijeka.

Voda je, uz zrak, najvažniji element života na Zemlji. Pokriva 70,9 % njezine površine, što većinom otpada na oceane i mora, a potom na jezera, rijeke i oborine. Život na Zemlji nastao je u vodi, a voda čini i znatan dio ljudskog tijela.

Za život ljudi, kao i ostalih živih bića, nužna je pitka voda, koje na Zemlji ima svega je 2,5 % od ukupnih voda. Procjenjuje se da oko milijardu ljudi na svijetu nema pristup pitkoj vodi pa znanstvenici već godinama upozoravaju na problem njezina nedostatka. Predviđaju da će se u sljedećim desetljećima više od polovice svjetskog stanovništva suočiti s problemom opskrbe vodom.

Mališani su ovu radionicu pratili sa velikim zanimanjem, jer svi žive u blizini rijeke Trebižat na kojoj provode ljetne raspuste kupajući se u njoj pa im je ova radionica približila važnost očuvanja prirodne baštine.

Našim osnovnoškolcima su podjeljenje eko vrećiće u kojima su dobili bojanke i bojice.

[post_gallery]

Back to top