U subotu smotra folklora „Lijera diple nadigrala“

U subotu, 16. lipnja, bit će tradicionalno u Čapljini održana manifestacija ”Lijera diple nadigrala”. Radi se o smotri izvornog folklora čapljinskih društava, koja će se održati u Trebižatu u Domu kulture Trebižat s početkom u 19:30 sati.

Nastupit će HKUD Seljačka sloga iz Trebižata, HKUD Zora iz Struga i Gorice, HKUD Sv. Ante Dretelj iz Dretelja, HKUD Šurmanci iz Šurmanaca, HKUD Višići iz Višića, HKUD Naši korijeni Bobanovo iz Bobanovog sela, HKUD Luke Čapljina sa sjedištem u Višićima, HKUD Drijeva iz Gabele, i gosti Smotre će biti KUD Tomislav iz Sibinja, Republika Hrvatska, oni su i gosti HKUD “Zora” iz Struga i Gorice.

Ovo je petnaesta Smotra, a prvi put smotra čapljinskih društava. Dva čapljinska društva su se ispričala i neće moći sudjelovati na ovoj Smotri iz opravdanih razloga; to su KUD Kolo Dubravsko i HKUD Domanovići.

Ovu Smotru će pratiti stručnjaci folkloristi i svoja zapažanje iznijeti nakon programa za Okruglim stolom.

Organizator se pobrinuo da nakon programa svi sudionici imaju zabavu uz zabavnu glazbu u živo, a za one koji više vole nogomet bit će omogućeno gledanje utakmice na velikom platnu.

”Napominjemo kako je kao i do sada pokrovitelj Ured načelnika općine Čapljina sa dr. Smiljanom Vidićem na čelu, na čemu im se i ovom prigodom zahvaljujemo. Vas pozivamo da uživate u tradicijskim nošnjama, pjesmama, plesovima, običajima i igrama. Ulaz je slobodan i veselimo se Vašem dolasku”, ističu organizatori.

Back to top