Čestitke našem Luki!

U novim prostorima Sveučilišta u Zagrebu, u zgradi Regionalnog centra za razvoj poduzetničkih kompetencija, u ponedjeljak, 3. srpnja 2023. godine održana je završnica natjecanja Digitalni inovacijski inkubator kojeg organizira Institut za inovacije.

Luka Brajković, student računarstva na FER – u (Fakultet elektronike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu), natjecao se zajedno sa svojom partnericom, Enom Barbarić studenticom ekonomije, te osvojio dvije vrijedne nagrade: 1. mjesto u kategoriji Telekom/ICT industrija i Generalni pobjednik Digitalnog inovacijskog inkubatora za 2023.

Najinovativniji studenti i učenici, njih preko 2000, natjecali su se u različitim kategorijama za nagradni fond od ukupno 30 tisuća eura.

Zanimljivost je još i ta kako je Luka, spomenutog ponedjeljaka, u prijepodnevnim satima uspješno odbranio završni rad na preddiplomskom studiju, a već posljepodne istog dana u velikoj završnici Digitalnog inovacijskog inkubatora prezentirao digitalnu inovaciju u borbi za nagrade.

Luka je pohađao Osnovnu školu Vladimira Pavlovića u Čapljini i Srednju školu Čapljina, a član je Puhačkog orkestra HKUD “Seljačka sloga” Trebižat.

Back to top