FOTO | Balom pod maskama završeni pokladni dani

Program zadnjeg dana manifestacije, počeo je promenadom motorizirane karnevalske povorke kroz Čapljinu i okolna naselja. Taj dio programa okončan je prijemom kod načelnika, dr. Smiljana Vidića. Tom prilikom predstavnici maškarske vlasti vratili su ključeve grada. U ranim noćnim satima program „Završnih maškara“, po tradiciji, preselio je na Dom kulture u Trebižatu, gdje je održano suđenje Marku Krnjevalu.

U od u prvom redu od Trebižaćana ove godine solidno posjećeno suđenje proteklo je u znaku šaljivih sadržaja, doskočica i opaski. Po već ustaljenom ritualu, suđenje je završeno povlačenjem porote i donošenjem presude. Odluka je bila očekivana, Marko Krnjeval je osuđen na smrt i to spaljivanjem. Prije samog izvršenja slijedilo je čitanje također humorom i doskočicama, obogaćene

Oporuke, čije je pojedine dionice gledateljstvo pratilo smijehom odobravanja. Na koncu se na za to određenom mjestu iznad športskog terena u Trebižatu, pristupilo samom činu spaljivanja uz posmrtni marš.

Manifestacija je nastavljena Balom pod maskama, što je bio završni čin 54. Pokladnih dana u Trebižatu – Čapljini. Posjetitelje je zabavljao „Slavonija bend“. Vrhunac programa završnih maškara bilo je proglašenje najuspješnijih maski koje su za inovativnost i orginialnost dobile i nagrade.

Prvu nagradu od 500 maraka, dobila je koreografija „Trojanski rat“, Karnevalske družine „Trojani“ iz Gabele.

Druga nagrada pripala je koreografiji “Klaunovi-Trebižat”, dok je treću nagradu dobila koreografija “Naša mala klinika” karnevalske družine iz Šurmanaca.

Bal pod maskama završen je u ranim jutarnjim satima.

 [post_gallery]

Back to top